„САД би размислиле за укинување на санкциите“

САД би ја разгледале опцијата за укинување на санкции воведени кон високи офицери на војската на Венецуела доколку ја признаат владата на самопрогласениот претседател Гуаидо, изјави американскиот сојузник за национална безбедност Џон Болтон, додавајќи „Во спротивно, меѓународниот финансиски круг во целост ќе биде затворен“.

Гледачи: 19

Дата: 7-Фев-2019

Време траење: 00:01:49

Категории: СВЕТ

САД би ја разгледале опцијата за укинување на санкции воведени кон високи офицери на војската на Венецуела доколку ја признаат владата на самопрогласениот претседател Гуаидо, изјави американскиот сојузник за национална безбедност Џон Болтон, додавајќи „Во спротивно, меѓународниот финансиски круг во целост ќе биде затворен“.