Потпишани договори за рурален развој

Потпишани првите шест од 24 договори од Ипард 2 програмата.

Гледачи: 19

Дата: 5-Фев-2019

Време траење: 00:01:57

Категории: ЕКОНОМИЈА

Потпишани првите шест од 24 договори од Ипард 2 програмата. Вкупната инвестиција изнесува 7,7 милиони евра и е наменета за набавка на опрема за ветеринарни станици, за фотонапонска централа, за производство на сокови, за производство на мебел и за домови за стари лица во руралните места.