Државни пари за неплатените обврски

Владата ја правда одлуката преку буџетот да им се помогне на лозарите кои не добија пари од приватни винарници.

Гледачи: 9

Дата: 5-Фев-2019

Време траење: 00:01:51

Категории: ЕКОНОМИЈА

Владата ја правда одлуката преку буџетот да им се помогне на лозарите кои не добија пари од приватни винарници. Вицепремиерот Анѓушев тврди дека биле принудени да интервенираат затоа што ќе се нарушел производствениот процес на одгледувачите на грозје. Ќе се отпишуваат и долгови за струја. Надлежните велат, ова е мерка на солидарно општество.