Земја во која не се стигнува

Ова издание на емисијата Витраж го посветуваме на еден значаен музичко-сценски спектакл кој го одблежа културниот живот во 2018-та.

Гледачи: 49

Дата: 28-Јан-2019

Време траење: 00:32:29

Категории: ВИТРАЖ

Ова издание на емисијата Витраж го посветуваме на еден значаен музичко-сценски спектакл кој го одблежа културниот живот во 2018-та. Мјузиклот за деца, „Земја во која не се стигнува“, донесе оригинален концепт кој овозможи ретко доживување на публиката и создаде нова театарска историја кај нас. Како се создаваше, кои беа предизвиците, колку ентузијазмот е значаен за вакви комплексни замисли и што значи овој прект за една цела генерација деца, же откриеме во новото издание на емисијата Витраж.