Следниот месец тендер за Скопје – Блаце

Следниот месец ќе биде објавен тендерот за изградбата на автопатот Скопје – Блаце што треба да почне во вториот квартал од годинава- најавија во владата ..

Гледачи: 25

Дата: 11-Јан-2019

Време траење: 00:00:32

Категории: ЕКОНОМИЈА

Следниот месец ќе биде објавен тендерот за изградбата на автопатот Скопје – Блаце што треба да почне во вториот квартал од годинава- најавија во владата .. Финансиската конструкција изнесува 110 милиони евра од кои 73 милиони од Европската Банка за обнова и развој , 27 од Европските фондови , остатокот од државната каса .. Од Скопје до Приштина наместо за два часа треба да се патува 45 минути.