Средба Меркел – Павлопулос

Северна Македонија така постојано ја нарекува нашата држава, германската канцеларка Меркел при тековната дводневкна посета на Атина.

Гледачи: 32

Дата: 11-Јан-2019

Време траење: 00:02:17

Категории: СВЕТ

Северна Македонија така постојано ја нарекува нашата држава, германската канцеларка Меркел при тековната дводневкна посета на Атина. Ова решение според неа, договорот од Преспа е модел за надминување на другите предизвици во регионот. На средбата со грчкиот претседател, Павлопулос не го коментирал договорот.