Стопанска комора за пазарите

Групацијата на пазари при Стопанската комора на Македонија побара одложување на примената на законот за трговија на зелените пазари и на подзаконските акти кои што стапија во почетокот на годината.

Гледачи: 21

Дата: 10-Јан-2019

Време траење: 00:01:53

Категории: ЕКОНОМИЈА

Свето Николовски
Групацијата на пазари при Стопанската комора на Македонија побара одложување на примената на законот за трговија на зелените пазари и на подзаконските акти кои што стапија во почетокот на годината. Велат дека може да се случи над 6000 закупци на тезгиња да останат надвор од зелените пазари . Според нивните пресметки само за лиценца секоја година закупувачите ќе треба да плаќаат по 1,5 милиони евра.