Уставни измени во Собрание

Премиерот Зоран Заев во постојани разговори за обезбедување двотретинско мнозинство за уставните измени..

Гледачи: 46

Дата: 10-Јан-2019

Време траење: 00:01:35

Категории: МАКЕДОНИЈА

Премиерот Зоран Заев во постојани разговори за обезбедување двотретинско мнозинство за уставните измени.. Тој потврди дека се разгледуваат сите опции, но дека и БЕСА и 8-те мина независни пратеници имаат свои принципиелни ставови околу државјанството.. се бара формулација што ги задовили сите страни.