Ипард на располагање на земјоделците

25 милиони евра им стојат на располагање на земјоделците.

Гледачи: 15

Дата: 10-Јан-2019

Време траење: 00:02:00

Категории: ЕКОНОМИЈА

25 милиони евра им стојат на располагање на земјоделците. Течат роковите за поднесување барање за пари од ИПАРД2 програмата. За средства, наменети за инвестиции во преработувачката индустрија може да се аплицира до 29 месецов, и за нив се предвидени 13,2 милиона евра. До 9 февруари, пак, може да се поднесуваат барања за инвестиции во земјоделските стопанства, вкупно се одводени 11,8 милиони евра.