Одлагање на примената за законот за пазарите

Од групацијата на пазарите при Стопанската Комора бараат одложување на примената на законот за трговија и на подзаконските акти што стапија во сила во почетокот на годината.

Гледачи: 12

Дата: 10-Јан-2019

Време траење: 00:00:42

Категории: ЕКОНОМИЈА

Од групацијата на пазарите при Стопанската Комора бараат одложување на примената на законот за трговија и на подзаконските акти што стапија во сила во почетокот на годината. Предупредуваат дека над шест илјади закупци на тезгиња може да останат надвор од зелените пазари. Според пресметките само за лиценца секоја година закупувачите ќе треба да плаќаат по 1,5 милиони евра.