Ортопедија полна со луѓе со скршеници

Скршениците го преполнија битолското ортопедско оделение. Потешките пациенти се сместуваат на слободните кревети на физикалното оделение.

Гледачи: 39

Дата: 10-Јан-2019

Време траење: 00:01:37

Категории: МАКЕДОНИЈА

Пациентите со тешки скршеници го исполнија капацитетот на битолското ортопедско оделение. Новопримените пациенти се сместуваат на слободните кревети во физиканото оделение. Снежниот и ладен бран за 50 -десет поско ги зголеми пациентите кои паднале и скршиле екстремитет или карлицата.
Битолските ренгелози и ортопеди работаат со полн интензитет. Големите наслаги од снег и мраз за 50 -десет посто го згелемија бројот на пациентите со скршеници. Една од нив е и 76 годишната Драгица Шопова. Вели се лизнала пред влезната врата а последиците сериозни.