Трамп демонстративно напушти средба со демократите

Американскиот претседател Трамп гневен го напуштил состанокот со демократите за финансирање на ѕидот на границата со Мексико со демократските конгресни лидери.

Гледачи: 21

Дата: 10-Јан-2019

Време траење: 00:01:59

Категории: СВЕТ

Американскиот претседател Трамп гневен го напуштил состанокот со демократите за финансирање на ѕидот на границата со Мексико со демократските конгресни лидери. Работата на владата е блокирана поради барањето на Трамп за 5,7 милијарди долари за изградба на спорниот ѕид, на што се противат демократите.