Последна фаза на уставните измени

Во собранието финална фаза од уставните измени. Вашиот глас „ЗА“ е за полноправно членство во НАТО и во ЕУ, а секој глас „ПРОТИВ“ е за изолација и неизвесност – рече од говорницата премиерот Заев.

Гледачи: 42

Дата: 10-Јан-2019

Време траење: 00:02:49

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во собранието финална фаза од уставните измени. Вашиот глас „ЗА“ е за полноправно членство во НАТО и во ЕУ, а секој глас „ПРОТИВ“ е за изолација и неизвесност – рече од говорницата премиерот Заев. Од ВМРО-ДПМНЕ не учествуваат во расправата. До промената на уставот со цел промена на уставното име се доаѓа не по демократски пат, туку со насилство врз процедурите, уцени и закани, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски.