Жртви во снежно невреме во повеќе земји

Жртви во снежното невреме во Европа. Најкритично на планинските предели каде што се издадени предупредувања за лавини.

Гледачи: 22

Дата: 9-Јан-2019

Време траење: 00:01:35

Категории: СВЕТ

Жртви во снежното невреме во Европа. Најкритично на планинските предели каде што се издадени предупредувања за лавини. Илјадници туристи се завеани поради блокираните патишта. За разлика од повеќето европски земји, во Мостар, Босна и Херцеговина, првиот снег во последните седум години донесе радост, особено за најмладите. Во Северна Грција температура под нулата што досега не била измерена.