Витраж - Сезона 11 - Емисија 13

Ова издание на емисијата Витраж, ја отвора комплексната тема, Хуманизмот во 21-от век.

Гледачи: 24

Дата: 14-Дек-2018

Време траење: 00:42:45

Категории: ВИТРАЖ

Ова издание на емисијата Витраж, ја отвора комплексната тема, Хуманизмот во 21-от век. Во кој правец се развива нашата цивилизација, дали одиме во вистинска насока, ќе успееме ли да излеземе од периодот на цивилизациска адолесценција и возможно ли е, во перспектива, на нашата палнета да доминираат идеалите на хуманизмот?
Овие прашања ги анализираме со проф. Ана Фрицханд и со проф. Ана Чупеска Станишковска.
Дебатна платформа преку која се прави пресек на позитивните и негативни историски искуства, како основа за развој на свеста на современиот човек.