50 проценти од граѓаните досега се регистрирале во електронскиот систем на УЈП

Само 50 проценти од граѓаните досега се регистрирале на апликацијата е- персонален данок на Управата за јавни приходи. Оттаму потсетуваат на крајниот рок 31-ви декември...

Гледачи: 8

Дата: 7-Дек-2018

Време траење: 00:01:33

Категории: ЕКОНОМИЈА

Дијана Ценевска
Само 50 проценти од граѓаните досега се регистрирале во електронскиот систем за персонален данок. УЈП укажува дека остануваат уште 20-ина дена до кога треба да пристигнат уште 400 илјади пријави. Од обврската се ослободени пензионерите.
Управата идната година треба да ја спроведе новата даночна реформа за прогресивното оданочување.