Во Собранието расправа за предлог- законот за личен доход

Експертите, бизнисот и научната фела во Собранието ги спротиставија ставовите по однос на предлог- законот за личен доход со кој се предвидува прогресивно одданочување на оние со повисоки примања.

Гледачи: 11

Дата: 6-Дек-2018

Време траење: 00:01:20

Категории: ЕКОНОМИЈА

Експертите, бизнисот и научната фела во Собранието ги спротиставија ставовите по однос на предлог- законот за личен доход со кој се предвидува прогресивно одданочување на оние со повисоки примања. На јавната расправа беше посочено дека предлог- законот е добар, но треба да претпрпи измени да се зголеми одданочувањето на дивидендите и другите приходи од капитал. Да се направат повеќе скалила на оданочување. За дел од експертите, законот не треба да се пролонгира, бидејќи тој е инвестиција во цивилизацијата.