Макрадули: За идната година ќе бидат набавени нови мерни станици

Неколку инструменти во станиците за мерење на загадувањето во метрополата не се во функција.

Гледачи: 10

Дата: 6-Дек-2018

Време траење: 00:00:45

Категории: МАКЕДОНИЈА

Неколку инструменти во станиците за мерење на загадувањето во метрополата не се во функција. Од ресорот велат, тоа не ги спречува да ги воведат мерките против аерозагадувањето. За идната година најавуваат дека ќе бидат набавени нови мерни станици. Додаваат дека приоритет е замената на изворите за загревање, бидејќи тие се најголемите загадувачи.