Склучени договори за кофинансирани грантови вредни 2,5 милиони евра

Склучени се договори за кофинансирани грантови во повеќе сектори. Вкупната вредност на овој пакет поддршка за 10 компании и асоцијации изнесува 2,5 милиони евра, од кои милион се грантови, а веќе се подготвува поддршка на проекти со уште 7,5 милиони евра...

Гледачи: 3

Дата: 6-Дек-2018

Време траење: 00:01:28

Категории: ЕКОНОМИЈА

Марина Стојанова- Тонева
Потпишани се договори за доделување кофинансирани грантови за технолошко проширување. Добитниците се од повеќе сектори, како металопреработувачката, електро, прехранбената индустрија, производството на мебел. Фондот очекува проектите да придонесат за поголема индустријализацијата во земјава и технолошка експанзија.