Могерини: Договорот меѓу Скопје и Атина дава надеж за целиот регион

На Министерскиот совет на ОБСЕ во Милано, земјите членки побараа почитување на фундаменталните принципи на организацијата за гарантирање на суверенитетот, интегритетот и независноста на државите. Ситуацијата во Украина во фокусот на состанокот, а договорот меѓу Македонија и Грција посочен како позитивен пример за разрешување на споровите...

Гледачи: 6

Дата: 6-Дек-2018

Време траење: 00:01:16

Категории: МАКЕДОНИЈА

Ирина Гелевска
Враќање на мирот и безбедноста во Европа со решавање на конфликтите, ова е пораката од 25-от Министерски совет на ОБСЕ во Милано. Преспанскиот договор за името посочен како начин за мирно решавање на спорот.