Втора јавна дискусија за нацрт- амандманите на Уставот

Втор ден од јавната расправа за предложените измени на Уставот, откако во законодавниот дом беа усвоени текстовите на четирите нацрт- уставни амандмани што може да трае до пет дена.

Гледачи: 6

Дата: 6-Дек-2018

Време траење: 00:01:22

Категории: МАКЕДОНИЈА

Втор ден од јавната расправа за предложените измени на Уставот, откако во законодавниот дом беа усвоени текстовите на четирите нацрт- уставни амандмани што може да трае до пет дена. Во завршната фаза за усвојувањето на амандманите е потребно двотретинско мнозинство, односно 80 гласа „за“. Еве дел од ставовите изнесени во денешната јавна дебата.