Висок степен на сексуално вознемирување на жените на работните места

Жените на работните места треба да се чувствувааат слободно и безбедно за да го покажат својот потенцијал и да бидат продуктивни, велат од Американската стопанска комора во земјава. Судските постапки за сексуално вознемирување на жените се долги и скапи, а негативниот оддек во јавноста сѐ уште е присутен, велат невладините организации...

Гледачи: 8

Дата: 6-Дек-2018

Време траење: 00:01:39

Категории: МАКЕДОНИЈА

Александра Спировска
Постои висок степен на сексуално вознемирување на жените на работните места, покажуваат истражувања на невладините организации. Велат, за да се подигне свеста се потребни и подобри механизми за заштита, особено во делот на заштитата на жртвите. Проблем е што судските постапки се долги и скапи, а стигмата е сѐ уште присутна.