Три меѓународни награди за Прилепскиот театар

Прилепскиот театар се закити со три награди на Меѓународниот фестивал на глумецот во Никшиќ, Црна Гора.

Гледачи: 33

Дата: 4-Дек-2018

Време траење: 00:01:56

Категории: КУЛТУРА

Елизабета Митреска
Прилепскиот театар се закити со три награди на Меѓународниот фестивал на глумецот во Никшиќ, Црна Гора. Добитник е на гран при наградите за најдобра епизодна машка и женска улога и за колективна игра на ансамблот за претставата „Љубовни пози на историјата“ од Горан Стефановски, во режија на Наташа Поплавска. Претставата се играше во чест на легендата на македонската драматургија, ден по неговата смрт.

 
Предлози