Витраж - Сезона 11 - Емисија 11

Ова издание на емисијата Витраж го посветуваме на британските и македонските искуства од спојот на технологијата и уметноста, преку репортажа посветена на фестивалот Play UK.

Гледачи: 44

Дата: 30-Ноем-2018

Време траење: 00:22:30

Категории: ВИТРАЖ

Ова издание на емисијата Витраж го посветуваме на британските и македонските искуства од спојот на технологијата и уметноста, преку репортажа посветена на фестивалот Play UK. Публиката имаше можност да посети предавања, работилници, панел дискусии, како и непосредно да искуси сензации предизвикани од виртуелната рењлност. Меѓу предавачите, демонстраторите и кураторите, имаше врвни британски иноватори од уметничката пракса.