Витраж - Сезона 11 - Емисија 10

Во емисијата Витраж ја бележиме изложбата на доајенот на македонската современа скулптура Драган Попоски-Дада, имаме средба со Ангелина Поповска, автор на ретко и вредно дело од областа на заштитата на охридските икони, а потсетуваме и на поставката составена од дела на автори од поранешните југословенски простори во Националната Галерија на Македонија, Чифре Амам.

Гледачи: 12

Дата: 19-Ноем-2018

Време траење: 00:28:26

Категории: ВИТРАЖ

Во емисијата Витраж ја бележиме изложбата на доајенот на македонската современа скулптура Драган Попоски-Дада, имаме средба со Ангелина Поповска, автор на ретко и вредно дело од областа на заштитата на охридските икони, а потсетуваме и на поставката составена од дела на автори од поранешните југословенски простори во Националната Галерија на Македонија, Чифре Амам.