Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Почна расправата за предлог- ребаланс на буџетот

Собранието ја почна расправата за ребаланс на буџетот за 2018 година..

Гледачи: 13

Дата: 9-Ноем-2018

Време траење: 00:00:36

Категории: ЕКОНОМИЈА

Собранието ја почна расправата за ребаланс на буџетот за 2018 година.. Според предлогот на владата, има намалување на приходната и расходната страна за 0,5 насто.. Се задржува буџетскиот дефицит на 2,7 проценти, а се ревидира проекцијата за економскиот раст на 2,8 насто.. Повеќе пари добиваат општините и фондовите за здравствено и пензиско осигурување и агенцијата за вработување.. До 15-ти месецов до собранието треба да биде испратен и буџетот за идната година, а треба да биде изгласан до 31 декември..