Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Никола Груевски останува пратеник

Никола Груевски останува пратеник во собранието..

Гледачи: 23

Дата: 9-Ноем-2018

Време траење: 00:01:38

Категории: МАКЕДОНИЈА

Никола Груевски останува пратеник во собранието.. Предлогот на комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања не го доби потребното двотретинско мнозинство.. Груевски со правосилна пресуда е осуден на две години затвор во случајот тенк.. Мнозинството не го прифати предлогот на ВМРО- ДПМНЕ за закон за амнестија..