Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Мигрантите на протест пред канцеларијата на ОН

Мигрантите кои патуваат низ Мексико ја повикаа владата да им помогне на нивното патување кон САД.

Гледачи: 3

Дата: 9-Ноем-2018

Време траење: 00:02:03

Категории: СВЕТ

Мигрантите кои патуваат низ Мексико ја повикаа владата да им помогне на нивното патување кон САД. Некои се благодарни бидејќи им е овозможен премин и добиваат помош, други пак, со критики до претседателот Нието, кој вети привремени работни места за оние кои остануваат во земјата.. САД на границата распореди 7 илјади војници.. Претседателот Трамп се закани дека ќе има пукање ако мигрантите ги напаѓаат војниците..