Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Светски ден на ромскиот јазик

Почитување на различностите, солидарност и толеранција..

Гледачи: 8

Дата: 9-Ноем-2018

Време траење: 00:00:56

Категории: МАКЕДОНИЈА

Почитување на различностите, солидарност и толеранција.. Тоа се постулатите на соживотот во едно мултикултурно општество, рече премиерот Заев на одбележувањето на светскиот ден на ромскиот јазик.. Вие сте нераскинлив дел од Република Македонија, толку колку што е ромскиот јазик дел од вашето секојдневие, истакна шефот на владата.. Ромите ги уживаат сите права, но е потребно нивно унапредување особено во образованието, истакна министерот Адеми..