Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Дебата за реформи во безбедносните служби

Во комисијата за одбрана и безбедност, претставени моделите за реформа на безбедносно-разузнавачкиот систем..

Гледачи: 7

Дата: 9-Ноем-2018

Време траење: 00:00:54

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во комисијата за одбрана и безбедност, претставени моделите за реформа на безбедносно-разузнавачкиот систем.. Надлежните уверуваат оти ги следат препораките на прибе.. Велат, предвидена е департизација и декриминализација на безбедносните служби.. Опозицијата, пак, смета оти треба да се формира тело кое ќе ги обедини информациите од трите безбедносни агенции..