Се воведува додаток за прво, второ и трето дете

Мерката трето дете не се укинува, туку се унапредува во право за користење на надоместокот- тврди министерката за труд и социјала Царовска.

Гледачи: 17

Дата: 8-Ноем-2018

Време траење: 00:00:41

Категории: МАКЕДОНИЈА

Мерката трето дете не се укинува, туку се унапредува во право за користење на надоместокот- тврди министерката за труд и социјала Царовска.. Појасни дека со новините, висината на еднократната парична помош за прво дете ќе изнесува 5 илјади, за второ 20 илјади и за трето дете 60 илјади денари.. Тврди дека мерката која се спроведувала 10 години не дала резултати и не ја постигнала целта за зголемување на наталитетот.. Финансиската поддршка за трето дете ќе се исплаќа уште 10 месеци..