Дебата за реформи во безбедносните служби

Каков модел за реформи на безбедносните служби?- дебата во собранието..

Гледачи: 8

Дата: 8-Ноем-2018

Време траење: 00:01:49

Категории: МАКЕДОНИЈА

Каков модел за реформи на безбедносните служби?- дебата во собранието.. Департизација и декриминализација, вработување на кадри со соодветно образование.. Реформите во овој сектор треба да бидат суштински, а не козметички- смета министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.. Од опозицијата, пак, со став дека треба да се формира тело кое ќе ги обедини информациите од трите безбедносни агенции..