Комисиска расправа за нацрт- амандманите

Во законодавниот дом седница на уставната комисијата за разгледување на поднесените нацрт-амандмани..

Гледачи: 6

Дата: 8-Ноем-2018

Време траење: 00:02:37

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во законодавниот дом седница на уставната комисијата за разгледување на поднесените нацрт-амандмани.. Со 10 гласа ,,за,, и 5 ,,против,, изгласан првиот амандман.. Во расправата за вториот амандман во кој одлуките на АСНОМ се заменуваат со прогласот и се додава охридскиот договор, Илија Димовски од ВМРО- ДПМНЕ со три нови предлози за додавање документи, дел од македонскиот континуитет на државност.. Премиерот Заев останува на ставот дека зачувано е самоопределувањето, јазикот и идентитетот на македонскиот народ..