Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Сноуден: Кашоги бил следен со израелски софтвер

Во следењето на убиениот саудиски новинар Џамал Кашоги е користена технологија на израелска компанија, со која бил прислушуван негов пријател, тврди поранешниот соработник на американската агенција за национална безбедност, Едвард Сноуден.

Гледачи: 4

Дата: 8-Ноем-2018

Време траење: 00:01:47

Категории: СВЕТ

Во следењето на убиениот саудиски новинар Џамал Кашоги е користена технологија на израелска компанија, со која бил прислушуван негов пријател, тврди поранешниот соработник на американската агенција за национална безбедност, Едвард Сноуден.. Од компанијата ги негираат обвинувањата.