Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Ќе се изградат 200 мегавати фотоволтаици

Пред енергетската асоцијација, владата го претставени правилникот и уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори..

Гледачи: 7

Дата: 8-Ноем-2018

Време траење: 00:01:04

Категории: ЕКОНОМИЈА

Пред енергетската асоцијација, владата го претставени правилникот и уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори.. Со два подзаконски акти ќе се интензивираат инвестициите во соларни и ветерни електроцентрали.. Ќе се понудат урбанизирани парцели за градење на државно земјиште.. За две години треба да бидат изградени првите фото-волтаици со моќност до двесте мегавати..