Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Дебата за регорми во безбедносните служби

Каков модел за реформи на бебзедносните служби- дебата во собранието.. Департизација и декриминализација, вработување на кадри со соодветно образование..

Гледачи: 8

Дата: 8-Ноем-2018

Време траење: 00:00:54

Категории: МАКЕДОНИЈА

Каков модел за реформи на бебзедносните служби- дебата во собранието.. Департизација и декриминализација, вработување на кадри со соодветно образование.. Реформите во овој сектор треба да бидат суштински, а не козметички, смета министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.. Од опозицијата, пак, со став дека треба да се формира тело кое ќе ги обедини информациите од трите безбедносни агенции..