Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Градежништво со стандарди за поголема конкурентност

Законските измени бараат од компаниите од градежниот сектор да ги применуваат најновите европски стандарди. Од Институтот потсетуваат дека имплементацијата на новата регулатива ќе донесе бенефит за сите страни...

Гледачи: 18

Дата: 7-Ноем-2018

Време траење: 00:01:21

Категории: ЕКОНОМИЈА

Дијана Ценевска
Градежните компании треба да воведат нови европски стандарди кои произлегуваат од последните законски измени, велат од надлежната комора при Сојузот на стопански комори. Со ова, пак, се очекува да се зголеми конкурентноста на компаниите, како и квалитетот на градбата.