И ШТО СЕГА? - 02.11.2018

Домашната економија во фокус на емисијата „И што сега?“. Народната банка ја намали проекцијата за раст на БДП, како резултат на послабите остварувања во делот на инвестициите.

Гледачи: 5

Дата: 6-Ноем-2018

Време траење: 00:59:03

Категории: И ШТО СЕГА

Домашната економија во фокус на емисијата „И што сега?“. Народната банка ја намали проекцијата за раст на БДП, како резултат на послабите остварувања во делот на инвестициите. Во Законодавниот дом дебата за ребаланс на буџетот. Како економијата да излезе од грчот кој во добар дел е предизвикан од превирањата на политичката сцена, во јавниот сервис гостуваат Данела Арсовска- претседател на Сојузот на стопански комори, Неби Хоџа - претседател на Комората на северозападна Македонија и Павле Гацов- даночен експерт.