И ШТО СЕГА? - 30.10.2018

Топла есен, жешка политика. И веројатно нема да попушти колку и да гриза зимата.

Гледачи: 6

Дата: 31-Окт-2018

Време траење: 01:04:40

Категории: И ШТО СЕГА

Топла есен, жешка политика. И веројатно нема да попушти колку и да гриза зимата. Подготовка на уставни амандмани кои произлегуваат од Договорот од Преспа, најава за интервенции поврзани со прашањата на албанската етничка заедница, национално тело за помирување, предлог- закон за аместија. Во фокусот на власта- поддршка за уставните амандмани. Во фокусот на ВМРО-ДПМНЕ, предлог- законот за амнестија. Во Собранието во костец евро- атланските интеграции и правдата. И што сега? На главното прашање и серијата што произлегуваат од него, гости во јавниот сервис аналитичарите Ибрахим Мехмети и Владимир Божиновски.