И ШТО СЕГА? - 29.10.2018

Фондот за иновации ги менува правилата за доделување финансиски средства.

Гледачи: 14

Дата: 30-Окт-2018

Време траење: 00:42:09

Категории: И ШТО СЕГА

Фондот за иновации ги менува правилата за доделување финансиски средства. По скандалот со четирите фирми блиски до функционери од власта, кои добија, но не ги зедоа парите, сега се воведуваат нови услови. И што сега? Кои се новите прописи кои ќе важат за повикот за новите „старт-ап“ и „спин-оф“ компании на кои на располагање им се еден милион евра и дали со тоа ќе се успее да се спречи судир на интереси?. Бараме одговор и како да се зголеми иновативниот капацитет на македонската економија и како да создадеме генерации кои нема да бидат јавни службеници. Гостин во отвореното студио на МРТ е Јован Деспотовски, првиот човек на Фондот за иновации и технолошки развој.