Витраж - Сезона 11 - Емисија 07

Во овој Витраж зборуваме за меѓународниот фестивал за класична музика Интерфест Битола кој се одржа од 2 до 12 октомври во Битола. гостин уметничкиот директор на Интерфест г-ѓа Милица Шперовиќ Рибарски.

Гледачи: 25

Дата: 30-Окт-2018

Време траење: 00:26:53

Категории: ВИТРАЖ

Во овој Витраж зборуваме за меѓународниот фестивал за класична музика Интерфест Битола кој се одржа од 2 до 12 октомври во Битола. гостин уметничкиот директор на Интерфест г-ѓа Милица Шперовиќ Рибарски. Ја претставуваме новата книга на поетот Јордан Даниловски „Гласови“ и одвојуваме минити за недовршената, заборавена и напустена црква во селото Девич- Македонски брод