Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Доделена државната награда „11 окромври“

Во собранието доделена државната награда 11 октомври за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Македонија.

Гледачи: 19

Дата: 11-Окт-2018

Време траење: 00:01:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во собранието доделена државната награда 11 октомври за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Македонија. За животно дело во областа на културата и уметноста, наградата ја добија професор доктор Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар и актерот Петре Арсовски. За животно дело во областа на здравството, наградата ја доби Александар Ставридис, хирург – уролог..

 
Предлози