Одбележување на 77 години од народното востание

Македонија одбележува 77 години од народното востание и организираниот отпор против фашистичкиот окупатор.

Гледачи: 14

Дата: 11-Окт-2018

Време траење: 00:01:53

Категории: МАКЕДОНИЈА

Македонија одбележува 77 години од народното востание и организираниот отпор против фашистичкиот окупатор. Централната манифестација се одржа во Kуманово. Нашите предци презедоа одговорност, избраа да изградат држава, светилиште на слободата како завет за идните генерации. Тој завет не смееме да го прекршиме – порача премиерот Заев. Миле Ристески во живо во овие вести од куманово.