Ураганот „Мајкл“ го зголемува интензитетот

Жителите на Флорида во сериозна опасност од најновиот ураган од четврта категорија. Спроведена е масовна евакуација, а во три држави властите прогласија вонредна состојба. Невремето во Централна Америка усмрти над 10 луѓе...

Гледачи: 2

Дата: 10-Окт-2018

Време траење: 00:02:16

Категории: СВЕТ

Маја Филдишев
Ураганот „Мајкл“ премина во четврта категорија од можните пет според скалата Сафир-Симпсон. Жителите на Флорида подготвени да се соочат со бурата што постепено го засилува интензитетот. Брзината на ветрот е проценета на над 200 км/ч. Властите спроведоа масовна евакуација на јужната држава. 370 илјади луѓе ги напуштија домовите. Затворени се училиштата и државните оддели. Гувернерот на Флорида, Скот мобилизираше 2.500 војници на Националната гарда.