Деркоски: Кампањата за референдумот измина мирно и без турбуленции

Оливер Деркоски, претседателот на ДИК оценува дека кампањата за референдумот измина мирно и без турбуленции.

Гледачи: 15

Дата: 26-Септ-2018

Време траење: 00:12:37

Категории: МАКЕДОНИЈА

Оливер Деркоски, претседателот на ДИК оценува дека кампањата за референдумот измина мирно и без турбуленции. Не навлегува во разговорите дека преку невладиниот сектор политичките партии номинираа свои членови за набљудување на референдумскиот процес. Инаку, референдумот ќе го набљудуваат близу 12.000 домашни набљудувачи, што споредбено со последниот изборен циклус се далеку побројни. Тогаш набљудуваа нешто над 5.000.