Нови технологии во образованието – Британски примери

Велика Британија е земја предводник во имплементацијата на новите технологии во образовниот процес.

Гледачи: 71

Дата: 18-Септ-2018

Време траење: 00:43:16

Категории: ДОКУМЕНТАРНА ПРОГРАМА - ЕМИСИИ

Велика Британија е земја предводник во имплементацијата на новите технологии во образовниот процес. Екипа на МТВ во партнерство со Британскиот совет, престојуваше во училишта во Есекс, Кембриџ и Лондон, каде имавме можност да видиме како се имплементира националниот проект- кодирање во наставата.Оваа документарна емисија овозможува увид во коренитата промена која ја доживеа едукативниот процес во 21-от век, преку вклучување на технологиите во образовните програми и создавање комплетно нови педагошки пристапи, а воедно е позитивен пример за реформите кои се неопходни во земјите на Западен Балкан.