ВМРО-ДПМНЕ: Нема реакција од Обвинителството за отвореното признание на Заев дека поттикнува и нуди поткуп

Изминува и вториот ден без никаква реакција од јавниот обвинител за отвореното признание на Заев дека поттикнува и нуди поткуп за купување на гласачко право, тврди опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Гледачи: 46

Дата: 14-Септ-2018

Време траење: 00:00:44

Категории: МАКЕДОНИЈА

Изминува и вториот ден без никаква реакција од јавниот обвинител за отвореното признание на Заев дека поттикнува и нуди поткуп за купување на гласачко право, тврди опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Доколку обвинителството и другите институции продолжат да молчат, ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кривична пријава, најави партијата.