Светскиот македонски конгрес повикува на бојкот на референдумот

Светскиот македонски конгрес повикува на бојкот на претстојниот референдум и масовна неизлезеност. Според првиот човек на Конгресот, договорот е противуставен и го загрозува националниот идентитет. За потписниците на спогодбата, Светскиот македонски конгрес поднесе кривични пријави...

Гледачи: 50

Дата: 14-Септ-2018

Време траење: 00:02:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Марина Стојанова- Тонева
Светскиот македонски конгрес повика на безусловен бојкот на референдумот и масовна неизлезност. Според Тодор Петров, постигнатиот договор со Грција е противуставен и го загрозува македонскиот идентитет и јазик.