Деркоски: ДИК ги почитува зададените рокови

ДИК ги почитува зададените рокови пред референдумот, соопшти претседателот Оливер Деркоски. Гласачките ливчиња за референдумот ќе ги печати битолски „Киро Дандаро“, за што ќе бидат потрошени 13 милиони денари. Утре ДИК ја почнува информативно- едукативната кампања под мотото „Твој став, твое право“...

Гледачи: 35

Дата: 14-Септ-2018

Време траење: 00:01:49

Категории: МАКЕДОНИЈА

Фиљана Кока
Државната изборна комисија не се соочила со проблеми при досегашниот тек на организацијата на референдумот, информираше првиот човек на ДИК, Оливер Деркоски. Тој вели оти сите активности се одвиваат според планираното.