Рот: Договорот е уникатна шанса за отворање на вратите на ЕУ и НАТО

Германскиот државен секретар за Европа Михаел Рот ги охрабрува македонските граѓани да ја прифатат историската шанса и да гласаат на референдумот, за Македонија да стане дел од обединета Европа. На дебатата во Античкиот театар во Охрид присуствуваа министерот за надворешни, Никола Димитров, заменик- министерот за животна средина, Јани Макрадули и градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски...

Гледачи: 34

Дата: 14-Септ-2018

Време траење: 00:02:03

Категории: МАКЕДОНИЈА

Сашо Нелоски
Македонците пишуваат историја, но не само национална, туку и европска. Со договорот потпишан со Грција за надминување на спорот со името, наскоро очекувам Македонија да ја видам во семејството на пријатели во ЕУ и НАТО, бидеќи ова е уникатна шанса, рече при денешната посета на Охрид, државниот секретар за Европа при германското министерство за надворешни работи, Михаел Рот.